24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler;  yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini,  sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır!’ sözüyle 24 Kasım Öğretmenler Gününe ve biz öğretmenlere ışık tutmuştur.

24 Kasımda; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanı verilmiştir ve Millet Mektepleri açılmıştır. Bu yüzden istikbalimizin mimarı fedakarlığın ve sevginin timsali öğretmenlerimiz için bugün çok özeldir. Öğretmenler toplumun gözbebekleridir.

Öğretmenlik mesleği sadece eğitim öğretim sürecinde edinilen bilgileri öğrencilere aktarmak değil, bilginin yanında çocuklarımızı, gençlerimizi hayata ve geleceğe vicdanlı ve ahlaklı olarak hazırlamaktır.

Öğretmenlerimiz, öğrencilerimize hal ve hareketleri ile davranışları ile rol model olmayı hedeflemektedir. Milli ve manevi değerlerimizi; vatan sevgisini, millet sevgisini ve bayrak sevgisini en güzel şekilde anlatmaya çalışmaktadır.

Bu duygularla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ü kendine rehber kılmış, aydınlık Türkiye’nin mimarlarını yetiştiren Kadir Has Ortaokulu ailesinin ve tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlu olsun.

Okulumuz öğretmenlerini bugünde yalnız bırakmayan okul aile birliğimizin kıymetli üyelerine teşekkür ederiz.

 

26.11.2023 304

26-11-202326-11-2023