Kadir Has Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Satranç Öğreniyor

Kadir Has Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Satranç Öğreniyor

Kadir Has Ortaokulu öğrencileri, Oyun ve Oyun Etkinlikleri dersinde aralık ayında satrançla buluşuyor. Öğrenciler, strateji ve zekâ gelişimine katkı sağlayan bu oyunla eğlenirken öğrenmenin keyfini yaşıyor.

Aralık ayının başlamasıyla birlikte, sınıflar satranç tahtalarıyla dolup taşıyor. Öğrenciler, bu oyun sayesinde birbirleriyle rekabet ederken aynı zamanda strateji kurma becerilerini geliştiriyorlar.

Öğretmenimiz satrancın sadece bir oyun olmanın ötesinde bir zihin sporu olduğunu vurguluyor. "Satranç, öğrencilerimizin kritik düşünme, planlama ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Aynı zamanda rakiplerine karşı saygılı ve hoşgörülü olmayı öğreniyorlar." diyor.

Öğrenciler ise derslerinin bu yeni ve heyecan verici yönüne olumlu tepkiler veriyor. Öğrenciler "Satranç oynamak çok eğlenceli. Hem arkadaşlarımızla rekabet ediyoruz hem de yeni stratejiler öğreniyoruz. “ diyorlar.

Kadir Has Ortaokulu, öğrencilerinin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda sosyal ve zihinsel gelişimlerine de önem vererek farklı etkinliklerle öğrencilerini desteklemeye devam ediyor.

Etkinliği düzenleyen öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

17.12.2023 320

17-12-202317-12-202317-12-202317-12-202317-12-2023