Akran Zorbalığı Broşürü

Öğrencilerin fiziksel, duygusal, sosyal ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkileyen durumlardan biri de akran zorbalığıdır.

Akran zorbalığı, bir ya da birden çok öğrencinin kendilerinden daha güçsüz bir öğrenciye kasıtlı olarak ve tekrar eden biçimde olumsuz eylemlerde bulunmasıdır.

Zorbalığın fiziksel, sözel, sosyal/ilişkisel, eşyaya zarar verme, cinsel ve siber zorbalık olmak üzere türleri bulunmaktadır.

6. sınıflardan sorumlu okul rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı Kadir TEKEŞ tarafından öğrencilerimize zorbalık ve türleri, zorbalıkla baş etme yolları konulu sınıf rehberlik çalışması gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz için çok yararlı olan bu çalışma için öğretmenimize teşekkür ederiz.

05.02.2024 51

Akran Zorbalığı Broşürüne erişmek için tıklayınız